Månedens frugt

Litchi  (Litchi chinensis)

Litchi har et næsten gennemsigtigt frugtkød...Vokser naturligt i Sydøstasien og specielt det sydlige Kina og Taiwan. Frugten dyrkes og forædles i dag mange steder af verden og der udvikles hele tiden nye sorter. Det op til ca. 28 m. høje træ bærer store – først grønne så røde frugter – der sidder for enden af lange tynde, bøjelige skud. Under den tynde, noprede skal findes et næsten gennemsigtigt, friskt og velduftende frugtkød. Duft og smag er let parfumeret og konsistensen er meget blød og saftig.

Litchi spises for det meste blot som den er – uden skal naturligvis. Den er fantastisk som efterfølger til specielt lidt olieholdige retter, hvor den er god til at rense mund og gane. Eller køb et bundt fra en af de mange boder i Thailands gader og føl dens læskende virkning når du er ved at dehydrere i det varme klima.

Litchi fås også på dåse, ofte udstenet og fyldt med ananas, og kan købes i de fleste supermarkeder eller specialforretninger. Den mister dog fuldstændigt sin meget fine smag og især duft, når den har ligget i sød sukkerlage i længere tid. Dåseudgaven af litchi er dog udmærket som tilbehør til flødeis og hældt op i en skål med almindelige isterninger er den læskende på en varm sommerdag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s