Mønstermuslinger med basilikum (Hoi laai)

Mønstermuslinger med basilikum (Hoi laai)

Mønstermuslinger med basilikum (Hoi laai)Skaldyr er brugt i utallige retter i Thailand. De fås i mange variationer, oftest friske og de er ikke engang dyre eller besværlige at få fat i. Det er mest saltvandsmuslinger man spiser, men også havsnegle og konkylier kan indgå i de mere eksotiske retter – f.eks. sydpå. Hoi laai (Paphia undulata) er en lille, fin saltvandsmusling i familie med Venusmuslinger (Veneridae). Det thailandske navn “hoi laai) betyder “Mønstret musling” og hentyder til det karakteristiske mønster, der dækker de fine skaller. Det er en ret, der med stor sikkerhed kan opspores i de små gadekøkkener. Skal du lave retten her i landet kan du substituere med Venusmuslinger.

Dette skal du bruge

  • 300 g friske Mønstermuslinger (eller Venusmuslinger)
  • 1 tsk. vegetabilsk olie (vindruekerneolie)
  • 3-4 fed hvidløg
  • 4-5 små røde chili
  • saft fra ½ limefrugt
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 3 spsk. østerssovs
  • 1 kop søde thai basilikumblade (Bai hurapah)
  • 1 tsk. kondenseret mælk (kan udelades!)
  • evt. lidt vand til at fortynde saucen med

Forberedelse

Skyl og rens muslingerne. De skal alle være lukkede. Bank på dem, der er næsten lukket og brug dem kun hvis de reagerer og lukker sig. Knus og hak hvidløgene og chilierne. Skyl basilikumbladene

Tilberedning

Varm olien op til den ryger i en wok (en tykbundet gryde kan også godt bruges!) Tilsæt hvidløg og chili. Tilsæt de skyllede muslinger og hold det hele i bevægelse med gryde-spatelen. Tilsæt fiskesovs, østerssovs og evt. 1 spsk. kondenseret mælk og lad det hele koge ind i ca. to min. til alle muslinger har åbnet sig. Tilsæt basilikumbladene til sidst og servér i en dyb tallerken.

Tips

Hvis retten steger “tør” kan der justeres med lidt vand. Der skal være en cremet og næsten flydende sauce i bunden.

Mønstermuslinger med basilikum (Hoi laai)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s