Krabbecurry (Gaeng Poo)

Gaeng Poo (Krabbecurry)Krabbecurry spises fortrinsvis i det sydlige Thailand, hvor retten kan tilberedes på mange forskellige måder. Denne opskrift er fra Koh Samui, som er en lille ø, beliggende i den Thailandske Golf ud for Suratthani. Her bruger man enten Den blå Svømmekrabbe (Poo mah) eller Sortkrabben (Poo Dahm). – se billeder nedenfor! Det er meget vigtigt at bruge helt friske råvarer til denne ret. I Danmark er det nemt at finde friske krabbekløer fra Taskekrabben (Cancer pagurus) specielt i forårs- og efterårsmånederne. Det er en ret der egner sig godt til at blive spist med fingrene, men husk at lade være med at gnide dig i øjnene mens- og lige efter du har  spist!

Dette skal du bruge

  • 1 kg krabbeklør fra Taskekrabben (eller andre kødfulde arter)
  • 1 ds. kokosmælk /olie (Gathi)
  • 2 spsk. rød chili pasta (Klyang gaeng daeng eller Klyang gaeng lyang)
  • 1 spsk. fiske sovs (Nahm plah)
  • 4 kaffirblade Bai Maklud

Forberedelse

Rens og skyl krabbekløerne grundigt under rindende vand. Læg dem herefter på et tørt viskestykke. Slå på  kløernes flade side med et tungt, stumpt redskab (jeg selv bruger pestlen fra morteren, men du kan også bruge en kødhammer!) således at de krakelerer let. De må ikke knuses! Hak kaffirbladene fint.

Tilberedning

Varm kokosolien op i en stor, tykbundet gryde (eller wok!) Når den koger tilsættes chilipastaen og der røres godt rundt. Tilsæt krabbeklør og de hakkede kaffirblade og lad retten simre i ca. 10 min uden låg. Spises som en af flere retter med Jasminris

Blå svømmekrabbe (Portunus pelagicus)    Sortkrabbe (Scylla serrata)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s