Kylling stegt med ingefær (Gai phat king)

Ingefær bruges i Thailand på utallige måder. Både tørret og frisk som krydderi. Den kan godt virke lidt “skarp” i smagen hvorfor det anbefales at vande den lidt ud før brug som beskrevet i opskriften. Dette gør endvidere at ingefæren blødes lidt op. Retten er meget nem og hurtig at tilberede. Ingefæren skal være friskskåret for at give den rette smag. Har du været til dansk julefrokost med masser af fed julemad, vil jeg anbefale at spise denne ret for at komme i balance igen.

Dette skal du bruge

  • Ca. 250 g kyllingebryst  (ikke frossen!)
  • 1 spsk. vegetabilsk olie (F.eks. vindruekerneolie)
  • 1 spsk. fiske sovs (Nahm plah)
  • ½ kop frisk ingefær (King)
  • ½ kop vårløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk. sød østerssovs (Nahm Man Hoi)
  • evt. lidt koldt vand

Forberedelse

Skær kyllingebrystet i små, aflange stykker. (ca. 0,5 cm x 4 cm). Skræl ingefæren og skær den ud i aflange stænger på størrelse med tændstikker. (Julienne) Læg ingefærstængerne i koldt vand tilsat lidt salt i ca. 10 min. Skær vårløgene ud i små mm-store skiver. Knus hvidløgene og hak dem groft.

Tilberedning

Varm olien op til den er rygende varm i en wok. Tilsæt hvidløg og lad det netop begynde at tage farve. (Ca. 15 sek.) Tilsæt kyllingestykkerne og hold det hele i god bevægelse med en spatel ell. lignende. Tilsæt efter ca. 2 min. ingefær og fiskesovs. Tilsæt efter yderligere 1 minut østerssovsen og rør godt rundt i retten med spatelen. Hvis retten bliver for tør tilsættes evt. lidt koldt vand. Tilsæt til sidst vårløgene og tag wokken af varmen. Spises som en af flere retter med Jasminris

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s