Stegte rejer med hvidløg (Gung pat gratiem)

Stegte rejer med hvidløg (Gung pat gratiem)

Dette skal du bruge

  • 1 pose frosne afskallede tigerrejer med hale
  • 5 fed hvidløg
  • ½ tsk. hvid, groft stødt peber
  • 1 spsk. vegetabilsk olie (vindruekerneolie)
  • 1 spsk. fiskesovs (Nahm Plah)
  • 1 spsk. sød østerssovs (Nahm man Hoi)
  • ½ kop koldt vand
  • en Wok
  • en metal spatel

Forberedelse

Tø de afskallede rejer op i en sigte og skyl dem godt. Skær en rille langs ryggen af rejerne og pil den lange tynde tarm ud. Tør rejerne af i et rent viskestykke og sæt dem til side i en skål. Knus hvidløgene med en kniv (mas dem flade med den flade side af kniven) Fjern skallerne og hak hvidløgene meget groft.

Tilberedning:

Varm olien op til den næsten ryger. Tilsæt hvidløg og lad dem stege indtil de tager lidt farve (få sekunder!) Tilsæt rejerne og hold det hele i bevægelse med spatelen. Tilsæt fiskesovs og østerssovs. Tilsæt peber. Hæld vandet i og sluk for varmen. Tag retten af varmen efter ca. 2 min. Anret rejerne på et fladt fad og hæld væden over lige inden serveringen. Spises som en af flere retter med Jasminris

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s