Grillstegt mørbrad med frisk koriander (Nahm Dok Muh)

Grillstegt mørbrad med frisk koriander (Nahm Dok Muh)Denne ret stammer fra det nordlige Thailand, men er kendt over hele landet.  Det spises ofte som et mellemmåltid sammen med klisterris (khao niow). Brug evt. nakkekam, som er fedtmarmoreret til at opnå  et mere røget resultat.  “Nahm dok” betyder “Vandfald” på Thai og hentyder til den fedt og saft, der drypper ned på gløderne, når kødet grilles. Kødet grilles ideelt over trækul, men en ovn med grillelement kan sagtens anvendes.

Dette skal du bruge

•1 svinemørbrad
•1 fed hvidløg
•½ kop friske korianderblade (Pahk chii)
•2 spsk. groft hakkede mynteblade (Bai saranae)
•2 spsk. fint hakkede vårløg
•½ kop fiskesovs (Nahm Plah)
•½ kop citron ell. limesaft
•2 spsk. ristet klisterris (Khao nieow khua)
•1 spsk. ristede sesamfrø
•½-1 spsk. stødt, tørret chili (Prik phon)

Forberedelse

Afpuds mørbraden og smør den ind i fiskesovs og knust hvidløg (Nahm plah).
Lad den trække i ca. ti min.
Rist klisterrisene på en meget varm pande eller wok til de er gyldne. stød dem herefter groft i en morter.
Rist sesamfrøene til olien trækker ud.
Hak korianderblade, mynteblade og vårløg og bland dem sammen i en kop.

Tilberedning

Grill mørbraden i ca. 5 min på hver side.
Skær det grillede kød ud i meget tynde skiver (brug en skarp kniv!) Del skiverne i to hvis de er store
Tilsæt fiskesovs og citron/lime saft.
Tilsæt korianderblade, mynteblade og vårløg.
Tilsæt den stødte, ristede klisterris samt sesamfrøene.
Tilsæt til sidst den stødte, tørre chili og bland det hele godt sammen.

Hvis retten virker for tør tilsættes yderligere fiskesovs og citronsaft i forholdet 1:1

Tips

Spises som en af flere retter med Dampet Klisterris eller Jasminris.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s