Sød chilisovs – rød (Nahm djim wahn)

Sød chilisovs - rød (Nahm djim wahn)Ligesom Djævelsovs (Nahm djim talae) er dette en “dip”,- altså noget man dypper noget andet i. Du kan nemt finde den færdiglavet i de fleste asiatiske specialforretninger, men prøv at gøre dig den ulejlighed selv at fremstille den. Det er faktisk meget nemt, og du ved således også mere om hvad det er, du senere putter i munden! Sød chilisovs egner sig specielt godt til kylling. F.eks. Grillede kyllingevinger (Biik gai yahng) men også dybstegte emner som f.eks. Dybstegte rejer i svøb (Gung chup baeng tort) eller forskellige former for pølse f.eks. Chieng Mai Pølse (Sai oua) er velegnede. Mulighederne er mange,- det er kun din fantasi der sætter grænserne! Portionen  svarer til ca. 1/4 l (= et lille syltetøjsglas)

Dette skal du bruge

  • 2 hele syltede hvidløg (Gratiem dorng)
  • 10-15 friske, røde chili (Prik kii nuu)
  • ca. 1 dl god vineddike
  • 1 kop sukker (ca. 2 dl)
  • 1 tsk. salt

Forberedelse

Tag den yderste hårde skal af de syltede hvidløg og bland resten med chilien. Stød det groft i en morter. (eller giv det en tur i blenderen!)

Tilberedning

Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde og rør godt rundt indtil sukkeret er helt opløst Tilsæt den stødte blanding af chili og hvidløg Tilsæt salt Lad det hele koge ind til en rig tyk substans (som tyk marmelade!) Tag gryden af varmen (der går ca. 10 min.) Hæld cilisovsen på et rent glas og lad det køle helt af før du skruer låg på.

Tips

Chilisovsen kan reguleres i konsistensen ved at variere sukker/eddike forholdet. Det samme opnås ved at afkorte eller forlænge kogetiden. Jo længere tid jo tykkere substans. Find din egen favorit!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s