Djævelsovs (Nahm djim narok)

Djævelsovs (Nahm djim narok)

Djævelsovs (Nahm djim narok)Nahm djim kan oversættes til “dip” . Dvs. noget man dypper noget andet i. I Thailand findes mange forskellige slags. Nogle er søde, nogle sure eller stærke. Nogle kombinerer forskellige smagsindtryk idet de fremstilles af et stort udvalg af friske råvarer og krydderier. Fælles for dem alle er, at når man først har vænnet sig til at bruge én slags til en bestemt ret, så spiser man det meget nødigt på andre måder. Djævelsovs er min egen oversættelse idet den skal indikere en meget stærk oplevelse. Det vil du få hvis du følger denne opskrift. Brug den til retter af krabber, rejer, hummer, blæksprutte og andre af havets frugter. Du kan også bruge den til fisk, men den egner sig efter min mening bedst til skaldyrene.

Dette skal du bruge

•½ kop frisk presset citronsaft
•½ kop fiskesovs
•½ kop korianderblade
•½ kop hvidløg
•1 spsk. korianderrod
•ca. 10 friske grønne chili (Prik kii nuu)
•1 tsk. sukker

Forberedelse

Bland citronsaft og fiskesovs
Hak korianderbladene, korianderrod og hvidløg meget fint. (jo finere jo bedre)
Hak chilierne meget fint (pas på øjnene!)

Tilberedning

Alle ingredienser blandes godt sammen

Tips

Djævelsovs skal tilberedes umiddelbart før det skal bruges, da citronsaften vil trække klorofylet ud af korianderbladene. Dette vil betyde at den bliver kedeligt gul. Nahm djim narok skal fremstå frisk grøn.
Prøv denne dip til f.eks. Stegte hvidløgsrejer

Reklamer

One thought on “Djævelsovs (Nahm djim narok)

  1. Pingback: Tema: Skaldyr (Dampede muslinger med basilikum – Hoi nyng hurapah) | malisthaikoekken

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s