Kylling med cashewnødder (Gai pat med mamuang hinmapahn)

Kylling med cashewnødder (Gai pat med mamuang hinmapahn)

Kylling med cashewnødder, Foto: Thomas Retsloff
Denne version af retten er nok den mest udbredte man støder på hvis man rejser til Thailand. Den er smuk, dyb og glinsende, men prisen er at den også  baserer sig på mere olie end den fedtfattige version. Lav denne ret, hvis den indgår sammen med andre retter, der ikke er så olieholdige – eller lad den stå helt alene for sig selv  blot akkompagneret med løse kogte Jasminris

Dette skal du bruge

  • 2 friske stykker kyllingebryst (ca. 500 g)
  • 2 røde snackpeberfrugter
  • 4-5 vårløg (jo tyndere jo bedre)
  • 150 g usaltede cashewnødder (Med mamuang hinmapahn)
  • 3-4 store tørrede røde chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg
  • 1-2 spsk. mel
  • 2 spsk. vegetabilsk olie (gerne vindruekerneolie)

Sauce:

  • 2 spsk. fiskesovs (Nahm Plah)
  • 1 spsk. sød østerssovs (Nahm man Hoi)
  • 1 spsk. sød, mørk soyasovs (Siiew dahm)
  • 1 tsk sukker
  • 1 – 2 dl. vand eller tynd kyllingebullion
  • en Wok
  • en metal spatel

Lynstegt kylling med cashewnødderForberedelse

Kyllingekød skæres ud i kuber på ca. 3 x 3 x 3 cm. og drysses med melet så alle stykker er let dækket Snackpeber skæres i tynde strimler på ca. 5-6 cm. Vårløgenes grønne del skæres i strimler på ca. 5-6 cm. Løget skæres i tynde både Chilier skæres i ca. 5 cm. lange rør Hvidløgene knuses og hakkes groft.

Bland alle ingredienser til saucen i en skål. (Fiskesovs, sød soyasovs, østerssovs, sukker og vand/bullion)

Tilberedning

Varm olien op i wokken til medium varme (den må ikke ryge!)

Cashew nødderne ristes i wokken til de bliver fint gyldne. Lægges til side på køkkenrullepapir. Chili steges i olien til de er dybt mørkerøde (pas på olien ikke bliver for varm!). Lægges til side på køkkenrullepapir Kyllingestykker steges et par minutter til de har fået lidt farve. Tages op og drypper af i en sigte.

Skru op for varmen under wokken. Hvidløgene og løgbådene lægges i olien. Når de får farve (få sekunder) tilsættes kyllingekødet og det holdes i konstant bevægelse med spatelen. Herefter tilsættes cashewnødder og chili samt halvdelen af saucen. Hold retten i bevægelse med spatelen i ca. 1 min. Snackpepre og vårløg tilsættes, under stadig bevægelse med spatelen. Der tilsættes evt. mere sauce. steger ca. 1 min.

Spises som en af flere retter med Jasminris

Reklamer

One thought on “Kylling med cashewnødder (Gai pat med mamuang hinmapahn)

  1. Pingback: Tema: Kylling | malisthaikoekken

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s